Daca e un om de afaceri care ma fascineaza, Warren Buffet este reprezentarea exacta a acestuia. Sunt fan Richard Branson, imi place Donald Trump, dar Buffet ii intrece pe toti. N-o sa scriu acum o intreaga biografie a lui Warren Buffet dar cateva lucruri la liniuta pentru cei care n-au auzit mai multe despre el decat ca in 2008 a fost numit de catre Forbes ca cel mai bogat om din lume (isi schimba periodic locul 1 cu Bill Gates) merita mentionate :

– la 13 ani si-a completat prima declaratie de venit

– la 14 ani a cumparat o mica ferma cu bani stransi din vanzari de ziare.

– locuieste in aceeasi casa mica cu 3 camere pe care a cumparat-o acum 50 de ani in Omaha cand s-a insurat. Casa nu are un zid sau un gard de protectie.

– este un bautor inrait de Cola. (Cherry Coke mai exact) . Cam de 5 ori pe zi.

– Isi cumpara masini Second-hand pentru a economisi bani

– desi detine cea mai mare companie aeriana privata din SUA, nu calatoreste niciodata cu avionul

– Berkshire Hathaway detine 63 de companii. Scrie o singura scrisoare, o singura data pe an catre directorii acestor companii cu instructiuni despre directia pe care trebuie sa o aiba pentru anul urmator. Nu tine sedinte sau conferinte cu ei si nu ii preseaza cu telefoane

– Ii place sa cumpere actiuni cand toti vand si sa vanda cand toti cumpara.

– in 1988 a inceput sa cumpere actiuni Coca-Cola, ajungand acum sa detina aproape 7% din companie.

– Ii place sa liciteze pe ebay. In 2006 si-a vandut masina pe ebay.

– in 2007 a scos la licitatie un pranz cu el. Suma finala a ajuns la 650.00 $. Banii s-au dus spre organizatii caritabile.

– si-a anuntat copii ca nu ii vor mosteni averea. 83% din banii lui au fost donati fundatiei caritabile a lui Bill Gates.

– Nu are un computer si nu a folosit NICIODATA un calculator de birou. Doar pix si hartie.

– Nu are adresa de e-mail.

– Siteul companiei pe care o detine, Berkshire Hathaway, arata atat de urat pentru ca Buffet n-a vrut sa dea bani pe design.

Mai jos aveti un documentar in 6 parti de cate 10 minute cu Warren Buffet. Ce face zi de zi, ce face cand ajunge acasa si termina treaba, cum investeste, puteti afla din clipurile urmatoare.

Share This

Da mai departe!