Stii cum sa faci sa fii multmit de locurile pe care le prinzi in RATB sau metrou de fiecare data? Zbate-te sa fii in fata si striga tare… “Hai ca vreau sa prind loc in picioare”

Dincolo de asta…alergam ieri la Unirii la metrou si cand sa prind ultimul loc disponibil in picioare ..s-au inchis usile. Uff.. ma reorientez catre un scaun de plastic..ocupate toate. Arunc o privire in jur..si ii observ….

Erau asezati intr-un cerc si se uitau la o mogaldeata care se misca spasmodic in centru. Ma apropii si vad un aurolac …care gasise o pereche de adidasi intr-un cos de gunoi si se chinuia sa faca niste sireturi dintr-un batic din care smulgea cu dintii fasii fasii. Un zambet de fericire a aparut pe fata lui cand cineva din public intr-un acces de generozitate si-a dat camasa jos si i-a oferit-o . A dat din cap a multumire…a scuturat putin camasa sa vada calitatea..apoi …si-a infipt dintii in ea…ca sa-si faca …sireturi.

Al doilea personaj… azi. In pauza de pranz ..intru in McDonalds de pe colt..si observ la o masa, tantosa o batranica. O batranica de-aia din basme cu fata zbarcita si plina de riduri, cu o basma neagra pe cap, o sacosa de plastic in brate si pe masa….o cafea. Aburinda. Din 2 in 2 minute cafeaua urma acelasi traseu prestabilit. incet catre buze…si o sorbitura miiiiiica.. mica rau. De curiozitate am stat sa vad cat trage de cafeaua aia. 30 de minute in cap. Intr-un final cafeluta se termina si ma gandesc..la fel si chinul meu.

Cand…observ cum incet incet..si pe furis dispar in sacosa…:paharul de carton, servetelele, paiul si chiar cutiuta de lapte..acum goala. Nimic nu scapa degetelor rapace ale batranicii. Se scoala si iese pe usa mandra : a baut cafea la Mc si a plecat si cu ceva acasa. Asa DA.

Share This

Da mai departe!