Toate lucrurile mari pot fi impartite in lucruri mici. Poti descompune fiecare actiune a cuiva in sute de detalii. Atletii profesionisti au o echipa in spate care le studiaza fiecare miscare si ii invata sa isi dozeze efortul la secunda. Sunt filmati si apoi clipul e analizat cadru cu cadru pentru a vedea unde sunt miscari in plus care pot fi corectate.

Vedem in jurul nostru oameni pe care ii admiram pentru succesul lor. Celor mai multi li se pare imposibil sau extraordinar de greu sa ajunga la aceleasi performante. De exemplu : Serghei Brin si Larry Page, fondatorii Google care in mai putin de 10 ani au ajuns Miliardari in dolari lasa pe multi cu gura cascata. Unii atribuie succesul norocului sau geniului. Nimic mai fals. A reusi tine de noroc la fel de mult cum a invata sa inoti depinde de culoarea piscinei.

Imi place sa intalnesc oameni care au succes. Imi place sa ii pun sa povesteasca cum au inceput totul, cum s-au luptat cu dificultatile, cum au trecut peste esecuri si dezamagiri, cum au inaintat cu incapatanare cand prietenii insistau sa renunte. Cum au luat-o de la ZERO , odata, de doua ori, de trei ori….de N ori. De zeci de ori cazuti la pamant, niciodata invinsi.

Am auzit zeci de povesti, am citit o multime de altele. In toate..norocul reprezinta un condiment INFIM. In majoritatea e vorba de vis, placere, munca multa, eliminarea lucrurilor inutile, finisarea procesului, automatizarea afacerii.

Totul se reduce la detalii de finete, sunt lucrurile mici care fac diferenta. Poate nu-ti dai seama…dar faptul ca stai 10 minute in plus la TV sau 15 minute in plus in pat fac diferenta intre succesul competitorului si esecul tau.

“Aminteste-ti ca o viata de succes nu-i nimic altceva decat suma unor ANI de SUCCES; un an de succes nu-i nimic altceva decat suma unor LUNI de SUCCES; o luna de succes nu-i nimic altceva decat suma unor SAPTAMANI de SUCCES; o saptamana de succes nu-i nimic altceva decat suma unor ZILE de SUCCES. Acesta este motivul pentru care exersarea ZI de ZI a unor DEPRINDERI de SUCCES este cea mai buna cale pentru a obtine o victorie durabila.” (Robert Ringer – Million Dollar Habit)

Share This

Da mai departe!