Imi plac povestile cu final neasteptat. Imi amintesc de sutele, poate miile de romane politiste pe care le-am citit si unde imi dadeam seama cine e criminalul inca din primul capitol 🙂 Ajunsesem sa citesc o carte doar pentru a vedea daca sunt cu un pas inaintea autorului si imi dau seama ce o sa urmeze. De fiecare data ma intrebam … daca as scrie eu cartea asta..ce ar fi pe pagina urmatoare ?

De-asta … trecand la filme…rar am vazut thrilere care sa ma impresioneze. Putine au reusit sa pastreze suspansul pana in ultima clipa si la sfarsit sa ma faca sa ma gandesc inca o saptamana la el. Primul care m-a facut sa ma intreb … oare am vazut tot ..a fost “Cube” urmat de Hypercube si Cube Zero.

Apoi in 2004, Saw mi-a creat exact senzatia pe care o asteptam. Sfarsitul “in aer” ..senzatia ca nu am vazut tot, ca mai trebuia ceva… cand Jigsaw s-a sculat din balta de sange dupa ce statuse 6 ore acolo auzind tot ce vorbeau cei doi prinsi in joc, mi-a dat peste cap orice final construisem eu inainte.

A urmat Saw 2 in 2005, putin mai slabut …. de la jumatatea filmului ma asteptam sa moara toti .. iar acum SAW III care promite sa fie cel mai ciudat dintre toate. Doar pentru ca imi plac provocarile vreau sa pun pariu ca imi dau seama de final :

SAW III este ca o plimbare într-un montagne russe. Producatorul Mark Burg a declarat: “Incredibilele capcane si un Jigsaw cum nu s-a mai vazut pâna acum te iau prin surprindere. Nu cred ca vreun spectator din sala de cinema isi va da seama de final.”

“Acest film este un horror pentru un public mult mai inteligent. Nu este liniar ca primele doua. Sunt flashback-uri în cadrul altor flashback-uri. Pe parculsul filmului întâlnim o serie de indicii pe care publicul trebuie sa le puna( cap la cap”, avertizeaza Bousman.

Acum..care pe care!

Share This

Da mai departe!