Aseara am ajuns la Trysuccess cu intarziere. Am gasit un loc liber, mi-am scos caietul sa iau notite si am privit in jur. O incapere lunga cu randuri de cate 4 scaune pe doua coloane…plina cu tineri. Tineri dornici sa se afirme, sa-si porneasca afacerea lor, sa auda cum au inceput altii.

In fata, un barbat atletic, relaxat si zambitor…povesteste cum a plecat din Romania ca jucator profesionist de Badminton…in Austria ca sa “faca ceva” Sunt captivat din prima clipa de felul neprotocolar si direct in care se adreseaza. Face haz de deciziile gresite pe care le-a luat, rade cand spune ca a avut esecuri, zambeste cu modestie dar cu o stralucire de satisfactie in privire cand vorbeste de Joe si Artima..doua afaceri de succes pe care le-a pornit de la 0. Ii place sa-si laude colaboratorii si angajatii si o face de cate ori are ocazia. Este tipul de om care te impresioneaza doar prin felul de a se purta: atent, cu bun simt, vesel, optimist.

Pe parcurs ..paginile caietului meu se umplu de notite. Lucruri pe care le prind din zbor si le pun pe hartie ca sa le vedeti si voi:

– Prima calitate pe cre trebuie sa o aiba un antreprenor care vrea sa ajunga la succes este OPTIMISMUL. Banu povesteste cum a dormit de mai multe ori la rand sub cerul liber in Austria, sau cum la Joe..desi era proprietar si castiga o multime de bani, 7 ani a locuit in Fabrica intr-o garsoniera la ultimul etaj al cladirii si …a fost foarte fericit.

– Trebuie sa fac ceva ! (lucrand in Austria, de la spalarea vaselor pana la a tunde peluza …mereu se gandea la faptul ca trebuie sa faca ceva al lui. )

– A pornit pe 4 piste diferite deodata impreuna cu un partener (unchiul lui mai mare cu 10 ani) ..si analizand au vazut ca Joe putea face un boom. Dupa deschidere…s-au trezit cu 30.000 Marci venituri pe luna si au avut intelepciunea sa pastreze doar atat cat aveau nevoie pentru traiul zilnici si restul sa reinvesteasca.

– Respecta si apreciaza oamenii cu care lucrezi

– Copiaza de la cei mai buni (reteaua de distributie de la Joe ajunsese la peste 90% in toata tara…reteta copiata de la un competitor)

– Nu iti face dusmani, nu incerca mereu sa arati ca ai tu dreptate, nu e important sa faci pe seful mereu

– Da oamenilor cu care lucrezi sansa sa se dezvolte.

– Daca iti pleaca un om bun inseamna ca n-ai fost in stare sa il faci sa ramana]

– Nu poti lucra cu oameni nefericiti. oamenii nefericiti fac treaba prost. Trebuie sa simti cand oamenii cu care lucrezi au probleme si sa vezi ce se intampla si ce au nevoie. Daca iti tii oamenii fericiti …iti asiguri respectul, loialitatea si aprecierea lor iar ei fac treaba de zece ori mai bine.

Am vazut la sfarsit niste clipuri care m-au lasat cu gura cascata. Primul …cand au adunat 30.000 mii de oameni la un concert in Timisoara cu Joe. Si au folosit marketingul direct extrem de mult. Oamenii se impiedicau de Joe la tot pasul.

Al doilea …la deschiderea unui magazin Artima…cand afara era o multime mare de oameni care s-a bulucit pe usi si fiecare nu stia care unde sa o apuce :)) ..tipete..veselie

Am reusit sa fac rost si de o inregistrare audio facuta cu telefonul ..dar se aude destul de rau…daca imi cereti o s-o pun la download.

Azi sper sa ajung la povestea lui Codrut Pascu – Managing Director Roland Berger Romania. Daca apuc.

Detalii pentru cei care nu stiu de trysuccess …www.trysuccess.ro . Participarea gratuita / 3 invitati pe zi la 13.00 , 15.00, 17.00 / vineri ultima zi.

Share This

Da mai departe!