Facebook a cunoscut o crestere fantastica in ultimele 6 luni. In Romania companiile au inceput sa ia in serios campaniile de comunicare pe Facebook dar inca sunt la stadiul la care testeaza apele. Majoritatea se tem de acelasi lucru : Facebook nu este inca suficient de folosit de romani care prefera hi5 ca principala retea de socializare si in felul asta potentialul de atingere a unei mase mari de utilizatori este scazut.

M-am gandit sa fac un top al tarilor Europei in functie de numarul de membri pe Facebook si al penetrarii acestei retele in randul populatiei. Datele sunt oferite de Wikipedia (nr. de locuitori pentru fiecare tara) si Facebook (numarul de useri pentru fiecare tara). Data la care au fost adunate aceste statistici este 14 februarie 2010.

Numarul de membri pe Facebok in Europa.

nr de membri

Dupa cum observati, singura tara care are mai multi locuitori decat noi si are mai putini utilizatori este Ucraina. Oarecum normal tinand cont ca majoritatea dintre ucrainieni scriu cu caractere chirilice.

Clasamentul tarilor Europei in functie de numarul de locuitori.

nr de locuitori

Rata de penetrare a Facebook in tarile Europei.

penetration rate

Ce concluzii putem trage din datele astea ?

– Daca nu tinem cont de Rusia si Ucraina, care folosesc caractere chirilice pentru scris si unde Facebook este mai putin important, Romania e pe ultimul loc in Europa ca rata a penetrarii. La o populatie de peste 22 milioane avem la 14 februarie 2010 doar 702,420 membri pe Facebook.

– Rata medie in Europa este 16,05% . Noi avem 3,15%

– Potentialul de crestere e enorm. In ianuarie erau in jur de 530.000 membri din Romania pe Facebook. Dupa doar o luna au ajuns la 700.000. Estimez ca la 1 aprilie vor fi peste 1 milion de Useri din Romania pe Facebok si voi verifica periodic asta.

– Companiile care inca nu si-au creat o prezenta pe Facebook ar trebui sa inceapa acum sa invete cum se face. Daca nu reusesc sa comunice cand sunt putini utilizatori, cum vor reusi cand vor fi de 2,3 ori mai multi?

-Nu stiam de ce primesc atatea cereri de prietenie de la turci. Acum stiu. Sunt peste 18 milioane pe Facebook. E normal ca unii sa mai si greseasca.

Concluziile voastre?

Later Edit :

Astazi am vrut sa vad daca sunt actualizari la datele astea si numarul de useri pe care Facebook il arata pentru Romania este : 821,620 .  Cred ca 1 milion de useri vor fi atinsi mai devreme de 1 aprilie

19 febr romania

Share This

Da mai departe!