E mica, dar e a noastra!

Cum cine? Blogosfera romaneasca , dragalasa si sprintena ca o fecioara inocenta. Am zis inocenta? In aparenta…pentru ca dupa RoBloggers Survey trag concluzia ca Blogosfera seamana mai mult cu o femeie perfida. Intrigi, teoria conspiratiei, injuraturi si apostrofari reciproce, atacuri la persoana, limbaj de mahala…tabere, fani, pareri pro si contra, pasiune, sudoare…pentru ce?

Pentru aceasta “jucarie” care este blogul. Cum o fi …cand nu poti sa dormi cand te gandesti daca la urmatorul post pe blogul tau vei fi laudat sau injurat? E de ras sau de plans? E usor sa stergi comentariile care nu-ti convin, e greu sa accepti un dialog si sa vezi DE CE te critica cineva.

Mici consideratii personale:

1. Felul in care scrii pe blog te caracterizeaza si in realitate. Sunt gandurile tale, scrise cu manuta ta…asta daca nu ai dat copy/paste din siteurile de stiri, ai pus poze sau doar clipuri de pe youtube.

ex. a.) Cand cineva scrie zi de zi posturi in care descrie cum i-a facut el sa sufere pe colegii de scoala prin diferite farse umilitoare (nu dau link) nu pot sa nu gandesc despre autorul blogului ca fiind un tip crud si cu care nu vreau sa am de a face.
b.) Cand cineva scrie “imi bag p…” din 5 in 5 randuri in orice fel de articol despre oricine, in care totul si toti sunt de criticat, toti sunt cocalari, toti sunt terminati, obositi, nenorociti, tampiti, idioti….cand avalansa de epitete negative la adresa unor persoane pe care nu le cunosc explodeaza pe drept sau pe nedrept…nu pot sa nu ma gandesc la autorul blogului ca fiind o persoana frustrata in viata personala cu tone de nesiguranta si multe complexe.
c) Cand cineva scrie un blog in care isi plange de mila non-stop..nu pot sa nu ma gandesc la autorul blogului ca la o persoana negativista, depresiva, cu o lipsa acuta de incredere in sine-insasi.
d) Cand cineva scrie un blog in care isi expune fanteziile sexuale cu alti barbati ..ma gandesc la un autor homosexual
e) Cand cineva scrie un blog in care povesteste cum l-a fraierit pe cutare si pe cutare…ma gandesc la un impostor
f) Cand cineva scrie un blog in care pune poezii, ma gandesc la un poet.
g) Cand cineva scrie un blog cu articole inteligente, elegante, iar cititorii sunt tinuti aproape, respectati…ma gandesc la un blogger.

Nu sunt celebru.

2. Scrii pentru publicul de 13 ani…asteapta-te la reactii ca pentru 13 ani. Scrii pentru milionari…asteapta-te la reactii ca pt un milionar. Scrii pentru toti..asteapta-te la reactii ….complexe 🙂

3. Nimeni nu suporta sa fie luat la misto, poate doar loserii. Daca iei pe toata lumea peste picior pe blog…asteapta-te la reactii agresive. Daca privesti oamenii de sus..asteapta-te sa fi injurat.

4. Daca blogul este doar un loc unde te ascunzi de realitate…realitatea iti da un sut in fata.

5. Daca vrei sa arati pe blog altfel decat esti – te dai de gol.

Pornind de la un post al lui Manafu ajung la acest articol despre A-listers care descrie exact ce simt eu acum fata de multi in blogosfera romaneasca.:

Most of the so called A–list bloggers have very little to say besides reporting their latest parties, or their other fellow A-list bloggers latest links and posts. Very, very seldom you find any quality in their post – just an endless so called naked conversation. The word naked is really the perfect description here. Just like in the story of the Naked Emperor.

Intotdeauna la critici de genul asta apare imediat din cutie replica: daca nu-ti place, de ce citesti?. Citesc cu speranta ca isi vor baga mintile in cap 🙂 si vor reveni la stilul simplu de la inceput, la respectul fata de parerea celuilalt, la dorinta de a descoperi ce are celalt de zis.

Mai intai…Andressa are o reactie neasteptata spunand ca ia o pauza de blogging, ca urmare a unei suferinte prea mari…iar Novo si Zoso se contrazic aiurea pe tema traficului, popularitatii, cel mai bun blog.. arunca apelative in stanga si in dreapta. etc

Apar si primele reactii, Bobby avand o reactie cel putin indulgenta spun eu…in Injurii si controverse in Blogosfera
Nu, oamenii nu fac caterinka pe blog de dragul controversei! si al traficului. Se pun intrebari : cine e mai mare..mai tare, mai popular, mai vizitat. Oare blogul devine o povara prea mare incat sa-ti compormita simtul ratiunii si bunul simt?

Ah…inca ceva…faceti ce vreti..la mine pe blog eu sunt SEF. The CHEF! 🙂

P.S. Inaugurez o noua sectiune : Z-bloggers. In fiecare zi voi face un review unui blog necunoscut pe care il descopar si il citesc. Sa redam Blogosferei forta ei!

Share This

Da mai departe!