Astazi m-am urcat intr-un taxi cu un sofer foarte in varsta. Am aflat apoi ca avea 76 de ani si ca nu poate sa stea acasa ca se plictiseste. Dincolo de faptul ca a smucit masina in continuu, incat nu eram sigur ca ajung viu la destinatie, timp de 10-15 minute cat a durat cursa, omul s-a plans permanent de tot si de toate. Printre franturi:

– Tinerii nu mai sunt respectuosi.

– Nimeni nu munceste in tara asta.

– Nu exista soferi buni in Pitesti.

– Doctorii iau spaga si te lasa sa mori in spital.

– Copii sunt nesimtiti si indoctrinati cu internet.

– Ceausescu era un sfant.

– Nimeni nu e de incredere, nici macar cei apropiati ca si fratii te fura.

– Nu ai cum sa realizezi nimic in tara asta pentru ca sistemul e de vina.

– Parintii nu mai stiu sa-si creasca copiii.

– Mancarea e scumpa si de proasta calitate.

Si altele. Am fost mai degraba amuzat de faptul ca ori de cate ori ii dadeam niste contraxemple de oameni care au reusit, oameni care traiesc si se simt impliniti, oameni care se bucura de ce li se intampla in fiecare zi, se uita la mine de parca l-as fi injurat.

optimist

M-am dat jos pe de-o parte fericit ca nu am avut vreun accident si pe de alta parte cu gandul ca viata pe ca o s-o ai la batranete ti-o faci acum. Si nu ma refer la bani sau la partea materiala. Ma refer la ceea ce o sa simti cand te vei uita in urma: regret si deprimare sau bucurie si implinire?

Nu poti sa-ti schimbi trecutul dar poti sa-ti schimbi viitorul. Altfel, ceea ce se intampla peste 10 ani este doar rezultatul deciziilor pe care le iei azi.

Am gasit si un clip care exprima foarte bine asta:

Share This

Da mai departe!