“Munciti ca sa invatati – nu munciti pentru bani” Robert Kiyosaki

Lumea este plina de oameni talentati, inteligenti, cu scoala si plini de har. Ii intalnim zilnic. Sunt pretutindeni in mijlocul nostru. Sunt insa socat cat de putin castiga oamenii talentati.. Cunosc multi doctori, stomatologi si medici generalisti care au probleme finainciare. Majoritatea oamenilor din jurul nostru crede ca dupa ce ti-ai luat o diploma au si inceput sa curga banii. NU e asa. Cand e vorba de bani, oamenii nu stiu altceva decat sa munceasca din greu pentru ei. De ce? Pentru ca nu au invatat “inteligenta financiara”. Legea cererii si ofertei. Legile vanzarii. Cred ca a fi vanzator sau a participa la un curs de vanzari este injositor. AM fost numit comis-voiajor de o multime de ori. So what?

De exemplu : vrei sa scoti o carte despre felul in care functioneaza comertul in epoca tehnologiei. Ce titlul sa pui ca sa o vinzi mai bine ?

a) “tehnologia comertului”
b) “De ce comertul este un geek ?”

Parerea mea este ca titlul b) se va vinde mult mai bine. Luati aminte la titlurile din librarii ale cartilor cele mai bine vandute si veti pricepe la ce ma refer.

Nu e suficient sa sti sa faci ceva si sa ai un talent deosebit acolo. NU e suficient sa fi cel mai bun la facultate. Asta nu iti aduce bani oricate diplome o sa ai. Poate doar un job mai bine platit dar la care vei fi muncit ca un sclav. Trebuie sa stii cate putin din cat mai multe ca sa vezi cum ai putea sa te “vinzi” .. Vom discuta mai tarziu pe acest subiect.

Share This

Da mai departe!