Focul adevarat nu poate fi rapit de catre apa. Nici ascuns in pamant. Poate fi doar admirat. Si invidiat. Mandria acestei lumini tot mai puternice si cutezatoare atinge o splendoare inegalabila. Semetia acestui urcus reprezinta o istorie vie. E focul din ochii tai.

Entuziasmul pe care lauda il starneste este greu comparabil cu orice altceva. Este o nestemata fata de care o critica nu se poate situa decat in antiteza. In antiteza prostiei si arogantei. A ratarii.

Walter Anderson este unul dintre cei mai mari autori din domeniul dezvoltarii personale. El ne ofera un sfat de aur: Laudati cu insufletire, criticati moderat. Niciodata nu i-am inteles pe cei care au preferat mizeria in locul unei vorbe bune. A unui cuvant frumos.

Sunt situatii in care nu esti de acord cu ceea ce vezi, sau citesti. Dar alege-ti cu mare grija cuvintele. Gandeste-te de cateva ori inainte de a vorbi. Spune-ti punctul de vedere intr-o maniera acceptabila pentru celalalt. Deloc suparatoare. “Nu sunt sigur ca sunt de aceeasi parere, dar sunt realmente interesat sa aflu cum ai ajuns la aceasta solutie”, ar putea fi o exprimare impaciuitoare. Castigatoare.

Tot auzim expresii de genul: “critica aduce progresul”. Sau: “Eu critic, dar constructiv. Nu inteleg de ce s-a suparat.” Dar tie iti place atunci cand cineva iti tot gaseste nod in papura? Orice ai face. Oricat de mult te-ai stradui.

Un cuvant poate reprezenta diferenta dintre un prieten si un dusman. Dintre o viata agitata si una plina de zambet. Dintre resentiment si bucurie. Este cuvantul magic. E cheia fericirii.

Saptamana viitoare luam in vizor o expresie sacaitoare si paguboasa: parerea mea.

Cuvintele sunt cele mai puternice arme din aceasta lume. De tine depinde daca tragaciul este indreptat spre ori dinspre tine.

Share This

Da mai departe!