Mi-am dat seama ca in fiecare zi rasfoiesc sau citesc sute de siteuri sau resurse valoroase si foarte putine dintre ele reusesc sa le impartasesc cu voi. Asa ca, de acum incolo la sectiunea aceasta veti gasi ce anume am considerat interesant in ziua precedenta, din diverse domenii. Vor fi lucruri de care poate am fost interesat pe moment, sau curiozitati, sau resurse care nu au neaparat legatura cu dezvoltarea personala asa cum e ea perceputa de obicei.

LINKURILE-ZILEI

1. Un webinar de-al lui Robin Sharma despre cum sa-ti planifici anul 2014.

2. Cum sa-ti antrenezi creierul ca sa ramai concentrat pe ceea ce faci.

3. Un articol de la Steven Pressfield, unul din oamenii pe care ii admir, despre ce anume face diferenta intre sportivii profesionisti si cei amatori. Indiciu: nu are legatura cu nici o calitate fizica.

4. Saptamana trecuta am citit foarte multe despre Richard Feynman, fizician de geniu, castigator al premiului Nobel, unul din pionierii electrodinamicii cuantice. Pe youtube gasiti o serie intreaga de prelegeri ale lui Feynman care explica lucrurile din jur intr-o maniera foarte simpla din punct de vedere al fizicii si al… filozofiei. Feynman era un caracter rebel, excentric, cu o fire extrem de curioasa, pasionat de orice parea interesant in jurul lui, nu genul de om de stiinta plictisitor si inchistat in formule matematice.  Lua cursuri de pictura, canta la tobe intr-o trupa, dansa, scria poezii, tinea cursuri la universitate si in general se bucura cat mai mult de viata.

Aici aveti unul din clipurile in care povesteste de ce considera ca e bine sa fii lipsit de respect pentru lucrurile respectate.

Iar mai jos, cineva a facut o animatie pe un paragraf in care Feynman povesteste despre ce inseamna pentru el frumusetea unei flori. Merita vazut:

5. Un articol interesant despre cercetarile medicilor care spun ca putina murdarie este buna pentru copii

6. Daca vreti sa radeti. Un speaker motivational care insista sa isi puna “capul la contributie”. LA PROPRIU. Acest video arata clar ca nu e suficient sa “crezi in tine insuti” ca sa reusesti ce ti-ai propus 🙂 . E nevoie sa mai ai si capul destul de tare.

Share This

Da mai departe!