Ticu Lacatusu are blog. Pe Evenimentul Zilei. Daca acum 50 de ani cand Hilary urca pe everest nu stia nimeni de le aproape 6 luni ….acum … poti afla instant si vedea poze la cateva secunde dupa ce au fost postate pe blog. Urmariti ascensiunea acestuia spre varful Tsartse.

Citesc si parca sunt iar in copilarie cand stateam cu cartile despre Hilary, Nansen, Amundsen, expeditii…in mana. Inchid ochii si incerc sa-mi imaginez cum e. Senzatia frigului care iti intra in oase si aerului rece pe care il respiri. sentimentul ca esti primul om care a ajuns acolo. Trebuie sa ajung si eu. Neaparat. Mi -sa trezit o dorinta dupa munte acum…ceva de speriat.

Am dormit destul de bine. Vremea se schimba, vint si nori. Nu putem vedea creasta finala si nizi zona superioara a peretelui. Urcam pina la 4500m in partea superioara a vaii si studiem abruptul in speranta ca vom gasi o linie logica spre virf si in primul rind ferita de caderile de pietre. Din pacate, roca este sistoasa si extrem de friabila, peste tot. Este imposibil de gasit o ruta cit de cit safe pe acest versant.

Germanii sunt o companie deosebit de placuta. Se vede ca au experienta si sunt intr-adevar alpinisti profesionisti. Amindoi sunt jurnalisti, traiesc din conferinte, filme, carti si articole de specialitate, organizare de trekking si expeditii. Frank este mezinul nostru, la 41 ani ! Organizeaza un festival anual de filme montane, este cameraman si are un palmares impresionant. Necasatorit, fara copii. Gotz Wiegand are 15 iesiri in Nepal, a urcat cu Frank citeva din cele mai renumite piscuri de 8000 si 7000m. La a 3-a nevasta,
ultima dupa cum zice. Are 2 baieti mari, de peste 20+, unul a fost cu el in drumetie in Himalaya (Kangchenjunga), celalalt este computerist convins.

Ticu, succes si …. sa te intorci cu bine

Share This

Da mai departe!