Am avut un weekend de vis. Am reusit sa citesc in sfarsit o carte de la cap la coada..si nu orice carte 🙂 Un material de Rich Schefren bestial despre modul in care se fac afacerile online in momentul asta si m-am izbit de felul simplu in care punea lucrurile.

Vorbind despre timpul pe care il petrecem online incercand sa crestem productivitatea, Rich ma izbeste cu :

Super-productive time is whe you create a system around any of your money making activities. Examples of super-productive time would be: creating systems that create products and creating systems that market products.

Deci :

Sisteme care sa creeze produse
Sisteme care sa marketeze produse

Pana la urma orice lucru care poate fi automatizat la maxim iti micsoreaza timpul tau de lucru si desigur iti creste productivitatea. Daca pot sa fac 100 de newslettere simultan care sa plece automat din 3 in 3 zile de ce sa fac manual?

Exemplu1 : siturile agregatoare de stiri sau care publica articole folosind softuri gen RSS2Blog Nu dau detalii mai multe acum..o sa revin pe tema asta.

Apoi .. recomandarea lui Rich pentru cei care incep o afacere online este sa mearga diferit de calea obisnuita si sa se concentreze pe abilitatile pe care le au .

The business you choose is vital because you spend more time in it than anywhere else and therefore if your work is something that makes you happy and you enjoy youre much more likely to be happy and enjoy your life.

De atatea ori aud si eu in jurul meu prieteni care vor sa faca bani online …facand un site despre ceva total diferit de ce se pricep…doar pt ca li se pare o oportunitate. Chestia “asta” e pe val …asa ca o sa fac un site/blog in engleza despre asta …fac trafic, pun Adsense si ma imbogatesc. Corect?

GRESIT.

E ca si cum un barbat chel si gras ar deschide o afacere de consultanta pentru oamenii care vor sa le creasca parul si sa slabeasca. Pur si simplu nu poti face asta! E o gluma proasta cand vezi pe cineva ca se apuca sa munceasca intr-un domeniu despre care habar n-are. In loc de asta n-ar fi mai simplu sa vezi care sunt avantajele si punctele tale tari si sa faci o afacere pe domeniul ala?

Avantaje = talente inascute + experienta + educatie + abilitati

Unii s-au nascut cu talent artistic mai pronuntat decat altii, pot sa cante ore intregi pe 4 octave. Unii sunt din nastere mai aplecati catre sport decat altii. Sunt talente pe care fiecare le are.

Cum iti dai seama ca un lucru pe care il faci e un avantaj pe care il ai?

– esti mai bun decat ceilalti cand faci chestia aia, si ceilalti stiu asta
– te distrezi facand chestia aia
– te simti viu, relaxat si energizat cand faci lucrul ala
– permanent devii mai bun la chestia aia

1. Gandeste-te la experientele din trecutul tau si incearca sa identifici un lucru pe care intr-un grup reuseai sa-l pricepi mult mai repede decat ceilalti. Il intelegeai foarte repede spre deosebire de cei din jurul tau.
2. Ti s-a cerut vreodata sfatul de catre persoane diferite care nu se stiau intre ele…cu privire la acelasi subiect?
3. Este vreun lucru unde ti se cere in mod regulat ajutorul?
4. Ce anume faci foarte repede si usor?
5. Ce activitati ti se par foarte usor si distractiv de facut..spre deosebire de ceilalti?
6. Pentru ce activitati esti laudat de obicei?
7. Cand erai copil ce anume faceai mai repede si mai bine decat toti?

Dupa ce ti-ai dat seama care sunt avantajele si punctele tale forte concentreaza-te asupra lor si nu asupra defectelor tale. In loc sa schimbi lucrurile unde esti in dezavantaj mai bine exploateaza-ti avantajele la maxim. Creeaza un produs acolo unde esti bun ..and

Go get them ! 🙂

Share This

Da mai departe!