Ce legatura poate fi intre o supa instant la plic si un aparat de fotografiat..? Daca nu este nici una..putem forta niste legaturi ci rezultate spectaculoase.

Traim foarte mult prin presupuneri. Ne hranim cu ele. Sunt un rau necesar. Presupunerile vin din experientele anterioare..ale noastre sau ale altora si ne salveaza de a ne arunca in necunoscut. Dar …exista un mare DAR. Multe presupuneri pe care le facem sunt gresite. Gresite rau. Gaunos de gresite.

Exemplu:

– Pana in 1900 si ceva …oamenii presupuneau ca nu se poate zbura cu un obiect mai greu dedcat aerul . Fratii Wright au inventat avionul si au aratat cat de stupida e presupunerea asta.

– In evul mediu..medici ERAU SIGURI …ca cea mai buna metoda de a te vindeca de o boala grava este “sa ti se ia sange”.

– SUA au presupus ca Saddam & Irak detin arme de distrugere in masa. This was WRONG. Mii de oameni au murit din cauza unor presupuneri

etc etc etc.

exercitiul de fata te pune sa te gandesti trecand dincolo de presupuneri.

Trebuie sa lansezi un produs nou pe piata…sa zicem .”.Bomboane fondante cu glazura de banane” Asta e exemplul meu..tu poti sa alegi altceva. Scrie pe o foaie caracteristicile produsului. De ce l-ar cumpara oamenii? De ce e mai bun decat alte produse asemanatoare? Dupa ce ai scris tot..scaote-ti din minte subiectul.

Alege-ti un produs deja existent pe piata si care nu are legatura cu domeniul in care vrei sa incepi tu. Pune cat mai multe intrebari despre acel produs si scrie raspunsurile pe foaie: Cat de mare este? Ce pot sa zic referitor la design? Dar ambalajul? Cum este transportat? Care sunt avantajele lui ? De ce il folosesc? ..etc etc.

Partea frumoasa vine acum:

Trebuie sa iei toate raspunsurile de la produsul doi…si sa te gandesti cum le aplici la produsul unu. Nu exista piedici.

Exemplul meu:

A = “Bomboane fondante cu glazura de banane”
B = “Casti audio Watson pe care le port acum pe capatana” 🙂

Castile Watson:

Design : Sunt Negre, lucioase, mari, solide, se adapteaza perfect pe cap si in zona urechilor au niste bureti foarte moi.
Caracteristici: Sunet superb, Fidelitate extraordinara, Super Bass ,
De ce le folosesc: Am muzica sau AudioBooks non-stop in playlist. Nu ma pot opri cand lumea doarme pe langa mine. Au un fir lung de 2,5 M..ma pot tolani in pat in timp ce pun un film si totusi sa nu pierd nici un decibel.
Pret: Gratuit; le-am primit cadou.

Next …trecem si aplicam astea la Bomboane fondante 🙂 . Precizez ca nu scriu ciorne niciodata..deci in momentul asta fac si asocierile si nu le verific dupa ce postez. Ce-o iesi..o iesi 🙂

Bomboane fondante cu glazura de banane::

Pentru a surprinde …facem bomboane fondante in forma de casti watson ..ca niste Omega…nu gasesc semnul aici pe tastatura, sry. Glazura de banane o facem neagra ca sa sporim efectul surpriza….Sigur vor fi si lucioase..ca niste perle negre :)… Hmm…buretii aia nu stiu cum sa ii folosesc…dar MOI..imi spune ceva: Bomboanele vor fi MOI…se vor inmuia imediat ce le gust. …

Next: Sunet..Fidelitate..Super bass :…hmmm ..se transforma in: Cel mai bun gust de bomboane fondante, Fidelitate a gustului de banana..salivez deja, Super Bass….taiem..nu-mi vine nici o idee aici.

Next : …am muzica non-stop si nu ma pot opri sa ascult … Yup ..bomboanele astea vor fi varful de gama..doar pt cei pasionati si care nu se pot opri sa nu manance zilnic Bomboane fondante. Tocmai de-asta …. la lansare …10.000 cutii sunt oferite gratuit …cadou pt cei care cumpara un alt produs …etc etc.

I know: tras de par, putin chinuit…dar aplicabil.. Tocmai a iesit un nou sortiment de bomboane fondante: negre..in forma de Omega, moi si cu gust superb..+ SUNT GRATIS. 🙂

A fost exemplul meu pt a arata ca in cazul unor asocieri bune pot iesi idei grozave care altfel nu ar fi aparut din cauza presupunerior grsite pe care le avem: Nu se poate face is stupid !

What’s your example?

Share This

Da mai departe!