Mai intai ..daca nu ai avut niciodata un blog si nu stii ce este un blog, tocmai citesti un blog.  Conform Wikipedia un weblog (prescurtat blog) este o publicaţie web ce constă în primul rând din articole periodice (normal în ordine cronologică inversă).

Poti avea si tu unul?

DA.

Ce mare scofala daca ai un blog? Sunt milioane de bloguri in internet in momentul acesta si in fiecare secunda ia nastere altul. Ce vei aduce tu diferit? Cum vei atrage vizitatorii? Cum ii vei pastra? Cat de constant vei fi in a scrie continut de calitate?

Sunt intrebari la care trebuie sa te gandesti. Gandeste-te acum inainte sa te apuci. Nu merita sa muncesti la un blog si sa-l abandonezi dupa 3 saptamani pentru ca nimeni nu-l viziteaza.

Cum am inceput eu?

Mai intai de toate trebuie sa stii ca eu nu am avut nici cea mai mica legatura cu WebDesignul, Php, Html, CSS, SEO,  pana acum 6-7 luni. Am un background in Medicina (!? – yeah right – neterminata ) apoi vanzari si telemarketing. Nici macar informatica nu am facut in Liceu, deci va puteti face o parere despre ce fel de nestiutor eram.

So,..eram prin Ianuarie la un eveniment la ASE in Bucuresti, TrySuccess . Una din conferinte l-a avut ca prezentator pe Radu Ionescu, povestind despre cum si-a inceput afacerea la Kinecto, ce dificultati a avut la inceput etc. A inceput sa scrie cateva reguli de baza pentru a-ti incepe o afacere, iar la un moment dat..pe ecran a aparut o singura propozitie, Negru pe alb:

FA-TI UN BLOG !

Ma credeti sau nu, habar n-aveam ce e ala un blog! Radu a explicat cum blogul este unul din cele mai bune mijloace de comunicare pentru o corporatie cu clientii sai, un bun mijloc de promovare, ofera mai multa transparenta …feedback-ul este rapid …etc .

Am ajuns acasa..si primul lucru a fost sa intru si sa citesc Blogul lui Radu de la inceput la sfarsit. Apoi … mi-am facut un Blog :)) in care am scris 3 posturi in 2 saptmani despre ce am mancat, cat de frig este in camera… apoi m-am lasat.  La fel vei pati si tu daca nu-ti faci un plan si nu ai o viziune pe termen lung !

Citeam zilnic blogul lui Radu, apoi treptat alte bloguri. Am inceput sa comentez pe ele. Unele bloguri erau interesante, altele patetice ca primul meu blog. Am inceput sa citesc despre cum sa-ti faci un blog..exact ce citesti tu acum :). iar de-atunci …deja e istorie!

In 6 luni de zile am invatat CSS, HTML si bazele PHP-ului. Nu profesionist, dar suficient sa pot sa schimb si sa adaug tot ce vreau la un template, layout.

Am cunoscut si am intalnit oameni noi. E fantastic sa citesti blogurile unor oameni de succes , iar apoi sa te intalnesti cu ei si sa vorbesti..tocmai datorita blogului. Ce sanse ai fi avut altfel?

La final o intamplare amuzanta :

Observ intr-o zi pe Bestjobs un anunt de angajare de la Kinecto pentru un post de Project Manager. Aplic si sunt sunat pentru un interviu. Ajung la interviu, stiu ca trebuie sa vorbesc cu Elis si pentru ca nu ma duc niciodata cu lectiile nepregatite, i-am citit blogul..asa ca la un moment dat ii spun : Selamat tinggal ! (adica la revedere) .. stiind ca ea invata Indoneziana. Ne-am amuzat amandoi.

Ce poate face un blog …

Share This

Da mai departe!