Au mai fost cazuri in care stirile importante au aparut intai pe bloguri si abia apoi in presa, tv radio, dar ce s-a intamplat acum cu Google – Youtube este de departe unul din exemplele care vor ramane celebre.

Deruland blogosfera …. observ ca prima data….zvonul despre o posibila achizitie Youtube de catre Google apare pe Techcrunch (6 octombrie) aici. . Scris ca o barfa..ca o gluma…Michael Arrington da totusi 40 % sanse ca tranzactia sa fie veridica (avand incredere in sursele sale) .

I got an email tonight about a possible Google acquisition of YouTube that may be in the final stages before closing. Rumored price is $1.6 billion. A quick phone call to a VC confirmed that the rumor is circulating (he also confirmed the price), but that is far from confirmation that this deal is happening.

Zvonul se confirma si apoi stirea ajunge apoi la public pe toate canalele. Prea tarziu insa. Pe bloguri se stia de mult.

Combinand asta cu un articol de ieri in EVZ despre blogurile politicenilor cu exemplu David Cameron..liderul conservatorilor britanici, cat si premierul Ungariei care se adreseaza extrem de direct.(gasiti pe tema asta un post si pe jurnalismonline.ro) … punem pariu ca la anul cand vor fi alegeri … politicienii nostrii se vor bate in bloguri ? Se vor angaja specialisti in comunicare, consultanti pe blogging (bobby nu lua toata crema), se vor duela unul cu altul in comentarii. Oare de ce acum la toate proiectele pe care le am in discutie…primesc solicitari de genul :(pt siteul cutare sa oferim si posibilitate de blogging cu subdomeniu and stuff? )

Vorbim peste inca 6 luni.

Bloguri – restul lumii 1 – 0

Share This

Da mai departe!